onsdag 11 februari 2015

Mat......


Via dagens media och facebook får man reda på mycket.
Vad som är sant eller inte får väl magkänslan guida en om.
Vem, vad och hur ska man lita på......

Min dotter har i princip hela sitt liv haft ont i magen. Ingen läkare har hittat något, så hon har fått diagnosen allt ifrån stress till oro mm.
Nu sist när hon hade så ont sa en ny läkare att hon har en känslig tarm IBS.

Så all socker och gluten ska bort från kosten.
Den där gluten verkar vara boven till mycket. Allergier till utbrändhets symtom mm. samt förstöra tarmluddet. Sockret som ger bakterierna näring i en skadad tarmmiljö, som ej har goda chanser att tranportera bort det utan det ligger där och jäser. Inte undra på att man har ont.

Då går ju tankarna till allt som man varit med om.....min utbrändhet, den så kallade psykosomatiska stressen, som det så fint hette, kanske är glutenallergi och alla andra allergier man har.

Jag hoppar på min dotters tåg och kör nu helt gluten och sockerfri kost. Får se vad biverkningarna blir, kan ju inte bli sämre i alla fall.

Klart alla goda bakverk till kaffet.....
eller dom goda frallorna till frukosten.... blir ju ett minne blott.
Tack snälla för att du tittade in,
önskar dig en fortsatt bra dag/kväll/helg.

5 kommentarer:

 1. Jag vet inte riktigt vad jag ska tro om alla dessa rön. Det har alltid sagts att man inte ska utesluta något ur kosten på egen hand. Än sägs si, än så, vem är man att veta?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja eller hur Ezter....visst blir man vilsen.

   Radera
 2. Ja, och nu har jag fått vatten på min alkoholkvarn. Inte är det så nyttigt som det har sagts. Nu har engelsmännen kommit på att tidigare forskningsresultat inte har varit tillförlitligt. Däremot ganska bekvämt för dem som gillar t ex vin.
  När det kommer utsagor om att vissa födoämnen är nyttiga och bra för oss brukar jag alltid fråga mig själv; Och vem har beställt denna undersökning då?
  Detta med gluten vet jag flera i min omgivning som har bytt ut i sin kost och så har de mått bättre i sina magar. Hoppas att det håller i sig.
  Lycka till med din och din dotters kamp för en bättre mående!.
  Kram Inger

  SvaraRadera
 3. Oh, jag tror på varenda teori som du har. Jag lever så gott det går efter så lite vitt som möjligt, så mycket fibrer som möjligt och så lite animalier som möjligt, dvs jag äter bara fisk och fågel. Och massor av böner och linser. Och det har jag gjort i många år och jag mår så mycket, mycket bättre av det.Blir jag bortbjuden äter jag dock precis nästan allt som bjuds. Men jag tror stenhårt på det. Och det är ju ingen revolutionerande förändring egentligen, vi får ju i oss både socker och mjöl (vitt) som kroppen behöver ändå genom annat, så inte utesluter man egentligen något, man minskar bara på det som inte är riktigt så bra för kroppen. Så tror jag. Lycka till!
  Agneta kram

  SvaraRadera
 4. Svårt att veta vad man ska tro på, det ändras från dag till dag också...Men visst är det värt att pröva att utesluta vissa saker om man har besvär. Hoppas att det hjälper er!

  Kram Agneta

  SvaraRadera