söndag 22 februari 2015

Dripp dropp.....snörv..Våren känns så tydligt ute.....luften luktar vår...till och med i regnet. Snön som kom i natt är redan borta ....
Pippifåglarna börjar sjunga så smått, det ger en härlig känsla av att snart vaknar det överallt där ute.
Näsan min droppar...har blivit förskyld igen....maken "låg" förra veckan så det var ju ingen överraskning, att han delade med sig lite till mig.
Det där att en mans förskylning är som att föda barn, stämmer inte in på min make. Om han hade varit kvinna hade han fött lätt som en plätt. Han sover av sig en dag....sen är han på benen igen.


Att köpa blommor piggar alltid upp. Som att borra ner ansiktet i en bukett tulpaner.....och ta ett djupt andetag....mmmmm luktar vår.
Fyller på energin av lycka.

 

Tulpanerna får stå länge hos mig/oss...dom är även så vackra i sitt förfall. Även ute i trädgården har en del tulpaner fått stå och bli en frökapsel. Var bara kul och se vad som hände med kapseln. Den blev jättevacker och full av tunna små fröer i tre fack. Har strött ut fröerna i rabatten , får se om det blir några tulpaner någon gång. Det ska väl bildas en lök av fröet först förmodar jag.


Keramiken lever sin egna värld....allt det som jag tänkte göra har blivit något annat. På ett bra sätt förstås.
Har kommit med i en konsthantverks butik som heter Karla i Helsingborg. Får vara med i 3 månader som "gästutställare" och prova om det sälj eller ej under april till juni.
Så jag håller på att göra grejer som bara ska säljas där. Lite special tänkte jag.
Sen tänkte jag söka till vårsalongens konstutställning i Krapperup i mars.
Så håll tummarna att grejerna blir bra efter bränningen. Just nu är dom ej brända och ser bra ut. Men går dom sönder eller inte blir bra, så söker jag inte. Visar dom senare.....
Tack snälla för att du tittade in, önskar dig en fortsatt bra dag/kväll/helg. Blir väldans glad om du lämnar en kommentar.

4 kommentarer:

 1. Det kändes allt annat än som vår när vi körde hem inatt. Snöade jättemycket!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo, det snöade mycket igår kväll och natten , men sen på morgonen sken solen och vid middags tid var allt borta.

   Radera
 2. Du gör så fina skulpturer! Minst lika fina som vissa etablerade skulptörer. Jag ser lite av dig i alla dina damer.
  Gör som maken, sov av dig snuvan!
  Kram Inger

  SvaraRadera
 3. Ett hoppingivande inlägg och tulpaner är så härligt och jag tycker också om dom i sitt förfall. Det hör liksom till. Vi människor blir ju äldre och skrynkligare och inte slänger vi oss för det.....
  Spännande med utställningen, jag håller tummarna.
  Hoppas det droppat färdigt från näsan nu!
  Agneta kram

  SvaraRadera