torsdag 1 januari 2015

Tomma sidor.....


Nytt år....pust klarade förra utan större missöden.
Varje nyår har jag ångest...rädsla om vad som komma skall.
Dessa tomma blad som varje år dyker upp och som skall fyllas med vad som ska göras detta året ut.
Varför har man ett start och ett mål.
Varje dag är en gåva och varje kväll är ett mål.
Det är 10 år sedan som den där stroken kom och vände allt upp och ner igen. Var nästan på benen efter en utbrändhet.
Skadan finns där fysiskt fast den inte syns...känns mest.
Finns många stunder man inte tänker på det...men när man märker skillnad...hur stark man blivit....jämför då och nu....blir man så glad.
Känner sig så normal för en stund. Allt det där man tar förgivet funkar.
Jag tar ändå inget för givet....det har det lärt mig....inget varar för evigt.
Så det är mycket som blir till bonus.


Jag har jobbat med min keramik lite varje dag.....fått ett litet lager :-) Snälla människor som vill sälja min keramik och ha det hos sig... även komma på kurs. Vad ska man säga. Jag litar inte på min kropp....litar inte på att den håller om det blir förmycket. När jag blir överansträngd eller stressad, funkar inte musklerna som dom ska. Stroke skadan slår ut vänster sida då. Det är svårt att leverera på andras villkor och önskan. Försöker ändå göra många till viljes. Det har gott bra ändå.
Det där att jag bara har öppet en dag i veckan har ju blivit ifrågasatt.
Vill heller inte att andra ska se en som en velepotta när man ändrar öppentider hit och dit för att prova sig fram. Ska ändå försöka  och ha mer öppet i år. Så får vi se om det funkar eller ej.
Det är svårt att ses som normal och inte kunna stå upp till det, för det syns ju inte...... mitt dolda handikapp.


Jag tar det som det kommer numera. Skyndar långsamt.
Hoppat med på en utställning i januari månad på ett företag som heter Mcneil i Helsingborg. Vi är 4 st. kvinnor som ställer ut tillsammans där.
Spännande att följa med...se vart det leder.
Innan hade jag ett mål och ett driv.... men det gav mig bara stress och dess sjukdomar. Vill inte hamna där igen....det vore som om Gud slog till en tredje gång, för att jag inte fattar.
Men jag ska ta tillbaka min träning igen. Mina promenader varje dag. Äta mer hälsosamt....skippa sockret bla. Så man håller sig mer starkare och friskare.
 


Tack snälla för att du tittade in, önskar dig en fortsatt bra dag/kväll/helg. Blir väldans glad om du lämnar en kommentar.

2 kommentarer:

  1. Du får ju berätta hur det är, att du kanske inte alltid får till en leverans, pga din sjukdom. Att du gör ditt bästa, men det funkar inte alltid. Tror de kommer att förstå, om de verkligen vill sälja dina saker!

    SvaraRadera
  2. Du är så medveten och meddelsam så du kommer att klara det här! Och precis som Ezter skriver, man kan berätta hur det är, folk numera har inga skrupler om sånt utan mer beundrar människor som säger som det är och det är fantastiskt att du kommit så långt och gjort så mycket trots dom här känslorna. Jag beundrar dig och tror på dig inför den här karriären! Men det är du som sätter villkoren, det ska man nog försöka komma ihåg, och jag tror att alla förstår det! Heja dig!
    Agneta kram

    SvaraRadera