fredag 3 februari 2012

Att vara eller .........


                                 Att skapa eller inte skapa det är frågan.
Har stått och gjort krukor. Att andvända som vas eller som blomkruka. Har inte drejat denna gången utan format inuti från en annan form med plast emellan.


Jag drejade inte för jag orkar inte centrera 2 kg lera så det fick bli så här istället. Utsidan får en härlig rå yta av plasten. Det känns i armen av att stå och trycka ut leran. Några krukor blev det iallafall. När jag åkte och handlade sen efter mitt skapande, gick jag vid blomsteravdelningen i affären. Hittade jätte mysiga krukor till ett pris som jag inte skulle kunna ta för mina. Dessa var andeles för billiga. Tanken slog mig -Vad sysslar jag med. Är det värt det.

Jag kan ju aldrig konkurera med affärena som tex. IKEA eller ICA som spottar ut fabriksgjorda krukor. Inte som mina visserligen men betydligt BILLIGARE.
Även importerat handgjort keramik är billigare. Är det jag som är för dyr eller har dessa människor minimini lön? Som egen företagare och hantverkare är det tufft och få ihop det när det ses som slit och släng med bruksföremålen. Jag har ju ingen mass produkions fabrik utan gör allt för hand. Vill ju gärna ha mitt eget, men kanske får tänka om. Kanske man ska köpa in krukorna istället till min butik och så skulpterar man mer eller ................ Nä, jag håller nog på ett tag till.                        En trevlig helg önskar jag er.

2 kommentarer:

  1. Kan bara se det från min egen sida. Skulle gärna köpa en massa hantverk, men plånboken vill inte det. Så är det nog för många! Sen å andra sidan SKA ju hantverk kosta, så det blir ett dilemma!

    SvaraRadera
  2. Du har så rätt så. Visst är det plånboken som styr.
    Men ibland kommer man i svackor och undrar vad man sysslar med. Det är väl konstnärenas dilemma.

    SvaraRadera